NoAFFs Dommerkomité

Bli dommer

Hjem
Quick Tips
Dommerliste
Nedlasting, NoAFF
Dommerkurs
Artikkler
Nyhetsarkiv
DK
Bli dommer
Kontakt oss
Aktivitetskalender
Dommeransvarlige
Linker

Ingen kamper uten dommere! Vi trenger deg!

Hvordan blir man dommer?

Før du kan bli dommer må du ta et dommerkurs og bestå en prøve. Ta kontakt med dommeransvarlig i din lokale klubb eller med DK direkte, så hjelper vi deg videre.

C-dommerkurs 2006
 
Preliminær dato for C-dommerkurs i Oslo er 25.-26. mars. Kurset holdes på Ekeberg. Noter at endringer er mulige. Det jobbes på å arrangere C-kurs også andre steder. Mere info kommer om dette.

Hvem kan bli dommer?

Alle som har en passion for amerikansk fotball, og som føler at en rolle som rettsskiper passer dem, kan bli dommer. Du bør være minst 16 år når du begynner, men det er ikke et absolutt krav. Det er en fordel å ha gode engelskkunskaper, da mesteparten av litteraturen er på engelsk. Du må ha tid til å studere regler og dommerteknikk.

Hvorfor bli dommer?

Har du kommet så langt som dette, så har du sikkert allerede funnet flere fordeler med å bli dommer. Her er en kort liste med noe mange dommere sikkert kan si seg enige i:
 
1. For at du elsker amerikansk fotball
Om du elsker fotball, så er dømming den beste måten å involvere seg i sporten på (om man ikke spiller da). Det som er så fint er at som dommer er du med på banen istedet for på sidelinjen eller tribunen.
 
2. For konkurransemennesket i deg
Dømming appellerer sterkt til konkurranseånden vi alle har. En god dommer er et konkurransemenneske som nyter av muligheten å jobbe sammen med sine kollegaer mot et felles mål, nemlig det å dømme en god kamp. Som dommer konkurerer man ikke direkte med andre, men med seg selv. Hvor god kan du bli?
 
3. Personlig utvikling
Dømming krever at du tar raske besluttninger, løser konflikter, og håndterer stress og press. Dømming kan gi deg ferdigheter og erfaringer som kan komme til nytte også utenfor banen.
 
4. Venner
Dine dommerkollegaer kan bli gode venner. Mange dommere treffes også utenfor banen. Som seriøs dommer blir man en del av et broderskap som man ikke kan forklare til dem som ikke opplevt det.
 
5. Penger
Det er ikke store penger å tjene på dømming, men noe får man. Mange dommere setter sine dommerhonorarer til side og spenderer dem på familien eller kanskje bruker dem som ekstra feriepenger. Selv om man aldri kan bli en god dommer om man har penger som fremste motivasjon, så er det likevel en av få hobbier man faktiskt kan tjene noen kroner på.

crew1.jpg

Tommy Thordarsson, Terje Pedersen, Øyvind Løken, Anders Nielsen og Atle Mølholm tar seg en velfortjent vil i pausen i en kamp mellom VIF Trolls og Eidsvoll 1814's.

NoAF DK